OVER

Ontwikkelen internationale business

Na afronding van de studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven deed Wim Joosten ervaring op als ondernemer, manager en consultant. Rode draad: internationale business ontwikkelen. Medio 2010 is Wim Joosten van gestart gegaan met Calypso Innovatie.

“In de jaren daarvoor heb ik, samen met een topteam van medewerkers, een traditioneel en behoudend MKB bedrijf omgeturnd in een vernieuwend bedrijf (innovatie top 100 2009) met een focus op export. De export is hierdoor in enkele jaren verdubbeld.

De afgelopen jaren heb ik bedrijven mogen adviseren en ondersteunen bij het realiseren van internationale groei door:

– het creëren van een 9+ klant ervaring waardoor klanten ambassadeurs worden. Zeer belangrijk omdat de wereld door het internet zeer transparant is geworden en klanten, zeker B2B, nu meer dan ooit op zoek zijn naar authentieke en betrouwbare producten en business relaties.

– de inzet van market & sales 2.0 / Digitale marketing om zodoende global marketing & sales efficiënt te organiseren. Juist voor MKB bedrijven zijn nu de digitale tools en systemen beschikbaar en betaalbaar. De basis is en blijft een goede strategie die past bij de positionering en competenties van het bedrijf en die aansluit bij de vraag in de markt!

Voor bedrijven met exportambitie heb ik de Export Business Boost ontwikkeld.

Met de Export Business Boost gaan we op een gestructureerde, inspirerende en visuele manier in werksessies aan de slag. Doel: een helder en praktisch plan om meer business te creëren door export.

Door deze aanpak worden keuzes ‘diep doordacht en doorleefd’ zodat het plan geen papieren tijger wordt maar een richtlijn voor stappen die daadwerkelijk worden gezet.

Wim Joosten