Starters International Business(SIB) is een programma van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) om MKB ondernemers te helpen bij hun export inspanningen. Voor de uitvoering werkt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) nauw samen met geaccrediteerde adviseurs.

Calypso Innovatie is als bureau geaccrediteerd en kan u helpen in het traject van SIB. De regeling is bedoeld om MKB ondernemers een steuntje in de rug te geven bij het realiseren van de export plannen. U komt in aanmerking voor een SIB traject wannneer u :

* zelf bereid bent tijd en geld in export te steken
* nu beperkt of niet exporteert
* export structureel wil aanpakken in uw onderneming

De regeling houdt in dat u na de aanvraag en goedkeuring een bevestiging krijgt van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) voor een voucher van € 2400,–. Dit voucher kunt u besteden aan een adviestraject. In de praktijk betekent dit, dat u ongeveer 4 a 5 sessies van drie uur aan advies gesprekken en hulp krijgt bij het maken van een exportplan.

De voucher is een unieke kans om advies en hulp te krijgen bij het opzetten van de export binnen uw bedrijf. Neem daarom contact op wanneer u geinteresseerd bent in ondersteuning op basis van een voucher.